Ten grill doskonale sprawdzał się w każdym teście

W czasie pisania tego artykułu Weber Spirit II E-310 został wyceniony na mniej niż 500 USD (około 1900 zł). To podwójna cena następnego najdroższego modelu. Powodem, dla którego go uwzględniliśmy, jest to, że jest to podstawowy grill Weber. Stopniowo stają się coraz lepsze i droższe, dzięki większej liczbie funkcji. Na przykład model Weber Spirit II E-310 ten nie ma bocznego palnika ani nie jest w stanie podłączyć się do źródła gazu ziemnego, co można znaleźć w droższych modelach. Ale to najlepszy grill Weber, jaki możesz dostać za taką cenę.

Musisz zdecydować, czy warto wydać dodatkową gotówkę. Z pewnością możesz uzyskać podobne wyniki gotowania dzięki naszemu najlepszemu wyborowi, Char-Broil Performance, za mniej niż połowę ceny. Nie uzyskasz jednak gwarancji co do jakości produktu ani pewności, że nie będziesz musiał zapłacić więcej za naprawę lub wymianę grilla po zaledwie kilku sezonach.

Budowa

Budowa grilla Weber Spirit II E-310 nie trwała długo. Nie mieliśmy wielu problemów z montażem tego grilla. Zauważyliśmy jednak, że prawie wszystkie instrukcje mają bardzo mało tekstu i są obrazkowe, co może cię poprowadzić. Czasami podczas montażu, jakiś tekst byłby pomocny. Jeśli jesteś niedoświadczony w składaniu takich rzeczy, dobrze byłoby poświęcić co najmniej trzy godziny na złożenie tego grilla.

YouTube video

Po całkowitym zmontowaniu ten grill Weber Spirit II E-310 jest jak kamień. Jest stabilny, zrównoważony, porusza się łatwo z miejsca na miejsce, nawet podczas poruszania się w górę i w dół. Jedyny problem, jaki mieliśmy z równowagą tego grilla, to przesuwanie go po zakrzywionej rampie. Jeden z naszych członków załogi testowej strącił uchwyt i przewrócił się on na jedną z bocznych tac. Kiedy ponownie postawiono go pionowo, byliśmy pod wrażeniem, jak dobrze grill przyjął ten niewielki upadek.

Pierwsze trzy testy były niepowodzeniem. Nasz proces testowania polega na obróceniu hamburgerów sześć minut po uimieszczeniu na grillu, a jest to trudne, gdy czujnik temperatury tkwi wewnątrz każdego z nich. Tłuszcz z hamburgerów skapywał do grilla, powodując czasami duże rozbłyski, które mnie rozpraszały. W jednym z tych przypadków upuściłem hamburgera, czyniąc test nieważnym. Za drugim razem jedna z sond burgerów spadła podczas rozbłysków, gdy był on odwracany. Ponownie mówiąc, jestem całkiem pewien, że Flavorizer Bars(batony smakowe) nie były tu zbyt pomocne. A jeśli pomogły, to nie chcę myśleć o wybuchach bez nich.

Artykuły z tej samej kategorii: